Over Korndewal

Met meer dan 15 jaar ICT-recruitment ervaring is Korndewal jouw partner in het vinden en selecteren van ervaren ICT-professionals voor het MKB, Grootbedrijf, Overheidsorganisaties en Stichtingen. Met persoonlijk advies, praktische tools en de juiste capaciteit ondersteunen wij organisaties om het werving- en selectieproces optimaal te laten verlopen en succesvol invulling te geven aan ICT-gerelateerde functies.

 

Contact opnemen

Onze expertise

Onze landelijke focus richt zich op werving en selectie voor ICT-gerelateerde posities op junior, medior en senior carrièreniveau. Of het nu gaat om onmiddellijke ondersteuning of strategische werving, wij voeren opdrachten uit in lijn met de werkwijze van directe eindklanten.

Onze ervaren recruitment consultants adviseren klanten en ICT-professionals vanuit hun eigen expertise en kennis van de arbeidsmarkt. Met zowel actieve als passieve wervingsmethoden bereiken we gericht het grootste deel van de beroepsbevolking in Nederland.

Wij hanteren een centraal aanspreekpunt voor functie-afstemming, zowel voor klanten als ICT-professionals. Onze korte lijnen en persoonlijke aanpak wordt al jaren gewaardeerd door zowel klanten als ICT-professionals die wij bemiddeld hebben.

Over Maykel Korndewal

Mijn naam is Maykel Korndewal en met trots vervul ik sinds 2012 de rol van ICT Recruitment Consultant en eigenaar bij Korndewal IT-workX B.V. Gestart vanuit mijn afstudeeronderzoek voor de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht, verveelt het werk als ondernemer tot op de dag van vandaag nog steeds niet.

Naast mijn passie voor het verbinden van talent en bedrijven in de wereld van IT, ben ik inmiddels vader van een jong gezin. Ik ben in 2020 getrouwd en heb het voorrecht om vader te zijn van twee gezonde dochters. In mijn vrije tijd reis ik graag, geniet ik van watersport en wintersport, en vind je mij regelmatig achter de barbecue.

Meer weten? Bekijk mijn LinkedIn of neem contact op via 06-81288290 of maykel@korndewal.nl

Achtergrond

De oorsprong van Korndewal gaat terug tot 2006, toen Ron Korndewal zich aansloot bij een detacheringbureau met een kernactiviteit in het ontwikkelen van op maat gemaakte softwareoplossingen en de tijdelijke inzet van softwareontwikkelaars. Het vinden van ervaren softwareontwikkelaars bleek een uitdaging, vooral omdat bestaande wervingskanalen voornamelijk gericht waren op actief zoekende professionals. Een afname van actief zoekende softwareontwikkelaars leidde tot een heroverweging van de wervingsstrategie.

Met de opkomst van online platforms en sociale media, waar softwareontwikkelaars hun kennis deelden, ontstond er een oplossing. Het bleek dat het leggen van persoonlijk contact met één individu of een kleine doelgroep de beste manier was om verbinding te maken. Eenmaal in contact maakte de werkwijze, kennis en ervaring van de consultant het verschil. Ze werden een inhoudelijke gesprekspartner die het verhaal achter de vacature begreep. Dit leidde tot de samenvoeging van recruitment en accountmanagement in één functie.

In 2012 besloten Ron Korndewal en Maykel Korndewal, gebaseerd op hun opgedane kennis en ervaring, gezamenlijk verder te gaan onder de naam Korndewal. Ze specialiseerden zich in het werven en selecteren van ICT-professionals voor zowel tijdelijke als permanente aanstellingen bij directe eindklanten. Met name actief in de Randstad en net daarbuiten. Ze richtten zich op het werven van zowel actief als passief zoekende professionals. 

Gezien de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt heeft Korndewal de focus verlegd naar structurele oplossingen op de lange termijn. Ze richten zich nu op het voortdurend werven van ICT-professionals voor klanten, het opzetten van traineeships en het actief opbouwen van talentpools. Ron Korndewal is in 2020 met pensioen gegaan waarna Maykel Korndewal de organisatie heeft voortgezet onder de handelsnaam Korndewal ICT Recruitment & Consultancy.

 

Contact opnemen