ratio pixel

Vacature Junior Technisch Consultant - Utrecht

Korte beschrijving

Op zoek naar een technische functie waarin jij de vertaalslag maakt tussen de Business & IT? Een functie waarin je klant specifieke bedrijfsprocessen vertaalt naar een technische configuratie met helder geformuleerde business rules? Wij zijn per direct op zoek naar een Technisch Consultant die zich verder wil specialiseren in de technische configuratie van HR-software.

Functieomschrijving

Als Technisch Consultant maak jij onderdeel uit van een team met zes technische collega’s die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de technische configuratie van in-house ontwikkelde HR-software en de integratie met andere systemen. Dit omvat deels inrichting voor nieuwe klanten maar ook aanpassingen en onderhoud voor bestaande klanten.

Je krijgt te maken met de meest uiteenlopende inrichtingsvraagstukken en wijzigingenverzoeken bij bestaande klanten. Dit komt deels door een voortdurend veranderende wet- en regelgeving (b.v. Arbeidstijdenwet) maar ook door sectorspecifieke afspraken (b.v. CAO’s). Los hiervan zijn er nog organisatie specifieke regelingen die gezamenlijk in één configuratie verwerkt moeten worden.

Als Technisch Consultant is het jouw uitdaging om alle klant specifieke afspraken en uitzonderingen te vertalen naar een set van business rules. Dankzij de klant specifieke set business rules laat jij de software nog beter aansluiten op de bedrijfsvoering, wet- en regelgeving. Je maakt de business rules in Java maar hoeft geen wijzigingen in de broncode aan te brengen.

Je zorgt naast een optimale configuratie van de software ook voor de integratie met andere systemen (b.v. administratieve- of verloningssoftware). Je voert jouw werkzaamheden hoofdzakelijk op kantoor (of vanaf huis) uit. Je ondersteunt de implementatie consultants die de functionele inrichting verzorgen en komt zelf incidenteel bij klanten op locatie.

Functie eisen Junior Technisch Consultant

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau waarbij een afgeronde vooropleiding zoals bijvoorbeeld Wiskunde, (Bedrijfskundige) Informatica of (Technische) Bedrijfskunde een pre is;
 • Je bent analytisch, je houdt van complexe vraagstukken en je kunt goed logisch nadenken;
 • Je bent in staat jouw werkzaamheden te organiseren en werkt gestructureerd;
 • Je bent een goede teamspeler: je werkt samen met je collega technisch consultants, met applicatie consultants, met ontwikkelaars en met projectmanagers om gezamenlijk het resultaat voor de klant te realiseren;
 • Je hebt ervaring met programmeren waarbij kennis van Java een absolute pré is.

Arbeidsvoorwaarden Junior Technisch Consultant

Een vaste baan (GEEN DETACHERING) als Technisch Consultant waarbij je rechtstreeks in dienst treedt bij een softwarebedrijf in Utrecht. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak verder te ontwikkelen en kan daarnaast rekenen op;

 • Uitstekend startsalaris die afhankelijk van jouw kennis- en ervaring tussen de €2850 - €4500 bruto per maand bedraagt;
 • Je hebt de mogelijkheid om parttime en gedeeltelijk vanuit huis te werken waarbij je tenminste voor 32 uur per week beschikbaar bent;
 • Naast de gebruikelijke secundaire arbeidsvoorwaarden heb je de mogelijkheid om een lease auto te rijden en ontvang je een laptop- en telefoon van de zaak;
 • Ervaren collega’s met veel kennis en ervaring rondom personeelsplanning, waarbij je veel kan leren in korte tijd;
 • Het in- en extern volgen van functie gerelateerde opleidingen en cursussen;
 • Een werkomgeving waarin volop ruimte is voor ambities en initiatieven;
 • De vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk zelfstandig uit te voeren;
 • Een hele leuke werksfeer, waarin hard werken en plezier hebben hand-in-hand gaan. Zoals met leuke teamactiviteiten, regelmatige borrels en jaarlijks terugkomende uitjes.

Onze klant

De klant waarvoor wij een vaste collega werven is als Business Partner voor haar klanten verantwoordelijk voor het verbeteren van de personeelsplanning. Dankzij gebruik van slimme, in-house ontwikkelde softwareoplossingen aangevuld met consultancy diensten rondom de applicaties bieden ze een totaaloplossing aan. Een ambitieuze, groeiende organisaties met korte lijnen die momenteel uit 55 medewerkers bestaat. Bij interesse vertellen wij jou graag meer over de organisatie achter deze vacature.

Geïnteresseerd

Wil jij meer over deze vacature weten of jouw interesse kenbaar maken? Neem rechtstreeks contact op met Maykel Korndewal via solliciteren@korndewal.nl of 033-4779337.

Wij behandelen het contact vertrouwelijk en vertellen jou graag welke organisatie het betreft. De kennismaking en/of sollicitatiegesprekken kunnen evt. buiten kantoortijden gevoerd worden.

Bij interesse vanuit jouw kant nemen wij jou graag op in de sollicitatieprocedure. Deze procedure ziet er doorgaans als volgt uit:

 • Doornemen cv/ kennismaking;
 • Kennismakingsgesprek Manager / Technisch Consultant;
 • Inhoudelijk- / arbeidsvoorwaardelijk gesprek.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je na het lezen van de vacaturetekst geïnteresseerd of wens je aanvullende informatie over deze vacature? Maykel Korndewal staat je graag te woord.

Sollicitatieprocedure

 • Ben jij enthousiast over deze vacature? Wij ontvangen graag je sollicitatie.