ratio pixel

Vacature (Junior) IT Consultant - Hoofddorp

Korte beschrijving

 Ben jij op zoek naar een werkgever waar starters of zij-instromers intern worden opgeleid tot data integratiespecialist binnen de IT? Waar jij, vanuit jouw analytische vaardigheden, affiniteit met data en interesse in programmeren, organisaties gaat helpen met de integratie van systemen met handelspartners en marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon? Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken en uit te leggen waarom de rol van een Data Integratie Specialist voor veel organisaties steeds belangrijker wordt. 

Functieomschrijving

Als (Junior) IT Consultant maak je onderdeel uit van het Data Integratie Team, dat gezamenlijk verantwoordelijk is voor de implementatie en optimale inzet van de in-house ontwikkelde shared- en dedicated integratieplatformen bij diverse organisaties in onder andere de retail- en groothandel, logistiek en transport, gezondheidszorg en e-commerce.

Je start met ondersteunende werkzaamheden die bestaan het uit monitoren van al het inkomende en uitgaande verkeer binnen de data integratieplatformen, samen met de technische verbindingen tussen de bron- en afnemende applicaties en lost problemen op. je rapporteert over de opgetreden fouten, waar de fout zich voordeed, wat de impact was en welke oplossing je hebt geboden.

Als (Junior) IT Consultant zul je op basis van bovenstaande werkzaamheden leren hoe de datastromen door de integratieplatformen lopen, hoe de verschillende data protocollen werken en welke koppelvlakken er mogelijk zijn.  Je herkent waar bottlenecks ontstaan en wat de verbetermogelijkheden zijn die je deels zelf mag doorvoeren.

Je kunt hierbij denken aan het bijwerken van parameters, updaten of opnieuw versturen van certificaten en doorvoeren van kleinere changes. Je werkt vanuit Jira en houdt de documentatie bij in Confluence. Je ontwikkelt niet alleen adviesvaardigheden, maar krijgt de ruimte om jezelf verder te verdiepen in programmeertalen, waarbij Java wordt gebruikt voor integraties.

Functie eisen

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau waarbij een relevante vooropleiding bijvoorbeeld Wiskunde, Informatica, Informatiekunde of HBO-ICT een absolute pré is.
 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om bedrijfsprocessen te begrijpen en verbetermogelijkheden te signaleren.
 • Vermogen om problemen te analyseren, oplossingen te bedenken en implementaties te coördineren.
 • Goede communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met zowel klanten als directe collega’s.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een mooie kans om jouw carrière te starten op het snijvlak van Business & IT, waarbij je intern wordt opgeleid tot een volwaardig Data Integratie Specialist Naast een uitdagende en leerzame functie, waarin je veel proces- en technische kennis zal opdoen, kun je rekenen op:

 • Arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur per week met de nadrukkelijke intentie om deze na één jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Indicatie fulltime startsalaris tussen de €3000,- en €3500 bruto per maand met de mogelijkheid intern door te groeien in verantwoordelijkheid en beloning.
 • Een variabele beloning die jaarlijks wordt uitgekeerd op basis van het gerealiseerde bedrijfsresultaat.
 • De werkweek loopt van maandag tot en met vrijdag waarbij je jouw werktijden flexibel kan indelen.
 • De kantoorlocatie is Hoofddorp, incidenteel klantbezoeken op verschillende locaties (indien je dit ambieert) en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een reiskostenvergoeding van 0,23ct per km, laptop (inclusief accessoires), telefoon en abonnement zijn onderdeel van de functie.
 • Een leaseauto met tankpas behoort tot de mogelijkheden als je verder bent in jouw ontwikkeling en zelfstandig werkzaamheden op verschillende locaties zal uitvoeren.
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld en standaard 25 doorbetaalde vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een collectieve pensioenregeling en een jaarlijkse reservering voor een persoonlijk opleiding- en ontwikkelbudget.
 • Naast de jaarlijkse gezamenlijke activiteiten worden er regelmatig informele bijeenkomsten en team activiteiten georganiseerd.

 

Onze klant

Onze klant is een IT-integratie specialist die zich richt op het optimaliseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen door middel van elektronische gegevensuitwisseling. Met 30+ collega’s bieden flexibele en schaalbare software en integratie oplossingen voor diverse sectoren zoals retail, logistiek, gezondheidszorg en e-commerce. De dienstverlening omvat onder andere managed EDI, AS2-oplossingen en maatwerk koppelingen, allemaal ondersteund door een eigen integratieplatform. De organisatie streeft naar efficiëntie, kostenbesparingen en verbeterde samenwerking met handelspartners, en is gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging. Meer weten? Neem gerust contact op met Maykel Korndewal via 06-81288290.

Interesse

Ben jij na het lezen van de vacaturetekst geïnteresseerd of wens je aanvullende informatie met betrekking tot deze vacature? Maykel Korndewal staat jou graag te woord via 06-81288290 (WhatsApp) of solliciteren@korndewal.nl

Jouw reactie wordt vertrouwelijk behandeld waarbij een eventuele opzegtermijn bij jouw huidige werkgever gerespecteerd wordt. De sollicitatieprocedure duurt maximaal twee weken en ziet er als volgt uit;

 • Telefonische kennismaking Maykel Korndewal/ voorbereiden sollicitatie.
 • 1e gesprek Directeur/ Data Integratie Engineer.
 • 2e gesprek Teamleider Integratie/ HR.
 • Arbeidsvoorstel/ ondertekenen arbeidsovereenkomst.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je na het lezen van de vacaturetekst geïnteresseerd of wens je aanvullende informatie over deze vacature? Maykel Korndewal staat je graag te woord.

Sollicitatieprocedure

 • Ben jij enthousiast over deze vacature? Wij ontvangen graag je sollicitatie.