ratio pixel

Vacature Microsoft 365 Consultant (Onderwijs) - Haarlem

Korte beschrijving

Wil jij jouw kennis van Microsoft 365 en andere cloudgerelateerde applicaties inzetten voor het beheer en de optimalisatie van een digitale leer- en werkomgeving waar ruim 15.000 gebruikers van afhankelijk zijn? Een functie waarbij je inbreng hebt in alle aspecten van de infrastructuur van het bedrijf, inclusief hardware, software en cloud, waar innovatie, changemanagement en adoptie centraal staan? Voor een stichting in Haarlem zijn we op zoek naar een communicatief vaardige Microsoft 365 Consultant met goede kennis van onder andere Microsoft 365, Azure AD en Microsoft Endpoint Manager.

Functieomschrijving

Als Microsoft 365 Consultant treed je rechtstreeks in dienst bij een stichting die docenten faciliteert vanuit een Bestuurs- en Servicebureau op het gebied van HR, financiën, inkoop, ICT, communicatie en huisvesting. Met meer dan 22 locatiesen 15.000 gebruikers is ICT essentieel geworden voor het onderwijsproces. Het vooruitkijken, vernieuwen en innoveren op het gebied van ICT is een van de belangrijkste speerpunten waarin jij, samen met strategische ICT leveranciers, een cruciale rol speelt.

Je hebt een aandeel in het opzetten, verbeteren en beheren van de moderne ICT-omgeving die zowel de scholen als het kantoor bedient. Een deel van de operationele taken wordt uitgevoerd door strategische ICT-leveranciers, terwijl jij en je collega verantwoordelijk zijn voor het coördineren van deze dienstverlening. Indien nodig neem je zelf initiatief om zaken aan te pakken en efficiënter te maken. Deze functie biedt een gevarieerde, interessante en uitdagende rol waarin je het maximale haalt uit de oplossingen die Microsoft biedt.

Als Microsoft 365 Consultant behandel je uitdagende interne klantvraagstukken en ondersteun je scholen bij dynamische ICT-projecten. Vooral strategische ICT, informatiebeveiliging en informatiemanagement vormen een groot deel van je taken. Je werkt nauw samen met de service manager/projectleider ICT en het hoofd IT/CISO, zowel vóór als mét de interne klant. Denk hierbij aan de 13 IT-supportcollega's op de scholen waarmee je in totaal 15.000 eindgebruikers tevreden stelt en faciliteert in de dagelijkse werkzaamheden.

Het accent van jouw functie ligt op Microsoft 365 en andere cloud gerelateerde applicaties, maar ook jouw kennis en ervaring op het gebied van netwerk gerelateerde zaken zijn van grote waarde voor het vervullen van deze functie. Je bent een generalist die op de juiste momenten verdieping aanbrengt in IT-projecten of de dagelijkse werkzaamheden die jouw collega’s nodig hebben. Dit houdt tevens in dat je vertrouwen hebt in je kennis en ervaring om trainingen te verzorgen over Microsoft 365-applicaties voor de eindgebruikers om de adoptie te bevorderen.

 

Functie eisen

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau waarbij een relevante vooropleiding bijvoorbeeld informatiekunde, bedrijfskunde of business IT & management een absolute pré is.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en het vermogen om bedrijfsprocessen te begrijpen en verbetermogelijkheden te signaleren.
 • Je bezit het vermogen om problemen te analyseren, oplossingen te bedenken en implementaties te coördineren, waarbij changement en adoptie ervaring onmisbaar zijn.
 • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met zowel ICT leveranciers als directe collega’s.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Haarlem.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie als Microsoft 365 Consultant bij een stichting die 22 onderwijslocaties op ICT gebied faciliteert. Je valt onder de CAO VO en kan o.a. rekenen op;

 • De functie is, afhankelijk van kennis en ervaring, ingeschaald op maximaal €4580,- bruto per maand bij een aanstelling van 38 uur per week.
 • Het betreft een aanstelling voor één jaar, gebaseerd op 32, 36 of 38 uur per week, met de nadrukkelijke intentie om deze bij goed functioneren om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Uitdagende, afwisselende functie met veel ruimte en vrijheid om nieuwe initiatieven op IT-gebied te ontplooien en deels vanuit huis te werken.
 • Het secundaire arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder andere 53 vakantiedagen (op basis van een werkweek van 40 uur) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een pensioenregeling via het ABP, jaarlijkse netto onkostenvergoeding en vitaliteitsvergoeding, aangevuld met 90 extra vrije uren (naar eigen keuze in te zetten).
 • Het kantoor in Haarlem is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, net als de andere locaties die je zo nu en dan zult bezoeken.
 • Voor reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer is conform de CAO VO waarbij voor bezoeken op locaties een bedrijfsauto beschikbaar is.

 

Onze klant

De Stichting waarvoor wij een Microsoft 365 Consultant werven is gevestigd in Haarlem. Vanuit een centraal Bestuurs- en Servicebureau worden Schoolbesturen en Docenten ondersteunt op het gebied van HR, financiën, inkoop, ICT communicatie en huisvesting. Met 22 locaties, 2000 vaste werkplekken en 15.000 gebruikers een uitdagende ICT-omgeving. De sfeer is informeel en het team waarin je komt te werken bestaat momenteel uit 15 IT-collega’s. Bij interesse vertellen we graag het verhaal achter de vacature en welke organisatie het betreft 033-4779337.

Interesse

Ben jij na het lezen van de vacaturetekst geïnteresseerd of wens je aanvullende informatie met betrekking tot deze vacature? Maykel Korndewal staat jou graag te woord via 06-81288290 (Whatsapp) of solliciteren@korndewal.nl

Jouw reactie wordt vertrouwelijk behandeld waarbij een eventuele opzegtermijn bij jouw huidige werkgever gerespecteerd wordt. De sollicitatieprocedure duurt maximaal twee weken en ziet er als volgt uit;

 • Telefonische kennismaking/ doornemen functie & organisatie.
 • 1e gesprek Hoofd IT.
 • 2e gesprek Projectleider/ IT ondersteuner.
 • Arbeidsvoorstel/ ondertekenen arbeidsovereenkomst.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je na het lezen van de vacaturetekst geïnteresseerd of wens je aanvullende informatie over deze vacature? Maykel Korndewal staat je graag te woord.

Sollicitatieprocedure

 • Ben jij enthousiast over deze vacature? Wij ontvangen graag je sollicitatie.